Рекомендації продовжують шлях

Рекомендації все більше і більше поширюються серед змінотворців.

Нещодавно Рекомендації щодо впровадження доступності та інклюзивності дитячих ігрових майданчиків були обговорені з Депутаткою Київської міської ради, Головою постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики, пані Мариною Порошенко.

Домовилися про співпрацю та найближчі кроки, зокрема визначено, важливість спільної діяльності з включення в стратегію доступності Києва цілей щодо доступності та інклюзивності дитячих ігрових майданчиків.

Олександр Ворона, президент «Спілки громадських організацій людей з інвалідністю Києва»:

Змінотворці це люди, що мислять масштабами країни, континенту, всього світу. Їм під силу бачити те, що інші не бачать, мислити категоріями, десятиліттями на перед.

Для Києва та всієї України інклюзивність це можливість і потенціал розвитку та позитивних змін.

Якщо ми хочемо, щоб наша країна процвітала та звучала в унісон зі світовими державами, ми повинні толерувати напрямок інклюзії і сприяти її всебічній імплементації.

Пам’ятаю, як в 2000-х роках починалася робота над створенням безбар’єрності в Україні. В 2018 році були затверджені ДБН В.2.2-40:2018 «Інклюзивність будівель і споруд». Вони наразі є основою, за якою будується безбар’єрність в Україні та закріплюють філософію інклюзії в нашій країні.

Зазнав впливу і застарілий термін «інвалід», що був викреслений зі словників та лексикону в політичному і суспільному полі, набувши нових сенсів у значенні «ЛЮДИНА з інвалідністю», що впливає на свідомість та самоідентифікацію людей з інвалідністю та суспільства в цілому.

Зараз перед нами нові виклики створювати середовище гідності та поваги, середовище в якому включеність та різноманіття є умовою розвитку для кожної дитини.

Радий, був поспілкуватися з Головою постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики пані Мариною Порошенко та презентувати їй ідею доступності та інклюзивності дитячих майданчиків.